Sportatelier
Afstandslopen

Eerste Lierse Donkrun lokt meteen 200 lopers

LIER – De eerste Donkrun mocht meteen rekenen op zo’n 200 deelnemers. Met winst op de 10 kilometer wist Lierenaar Kristof Nackaerts de zege ook in de eigen stad te houden.

De nieuwe Donkrun werd georganiseerd als onderdeel van de 90ste Donkfeesten. De kinderen kregen het eerste woord met de kidsrun over 600 meter. Met 26 kinderen aan de start was er vanaf de eerste editie een mooi peloton voorzien. Jens Min uit Lier won de wedstrijd na 2’29” lopen.

5 kilometer

Aan de startlijn van de 5 kilometer verschenen 87 lopers. De winst ging naar David Hellinx uit Boom. Hij deed 16’53” over de afstand. Het podium werd vervolledigd door Jurgen Torfs uit Duffel en Andy De Rooy uit Grobbendonk. Eerste Lierenaar werd Axel Min na 18’20” lopen. Elke Beerlings uit Borsbeek mocht als eerste dame de armen in de lucht gooien.

10 kilometer

Op de 10 kilometer bleef de winst in Lier. Hiervoor zorgde niemand minder dan Kristof Nackaerts. Hij was duidelijk de snelste in een tijd van 31’32”. Pieter Van Dyck volgde op bijna vier minuten terwijl Lierenaar Erik Caluwaerts naar een derde plaats liep in 35’30”. Met Evi Theeuws was ook de eerste plaats bij de vrouwen voor iemand uit Lier weggelegd. 84 Lopers haalden de eindmeet van de 10 kilometer.

Ontdek de volledige uitslag op de website van de Donkvrienden.