Eerste Jumping Boechout aan Stal De Rollebeek

Wedstrijden voor pony's en paarden

Andy Van Linden aan Stal De Rollebeek
Andy Van Linden aan Stal De Rollebeek

BOECHOUT – De paardenliefhebbers moeten dit weekend zeker naar Stal De Rollebeek aan de Boechoutse Groenstraat 20 afzakken. Daar organiseert eigenaar Andy Van Linden de eerste Jumping Boechout.

Deze jumping voor paarden en pony’s is de kroon op het werk van de nieuwe manege van Andy. “Na 3,5 jaar werken is mijn paardenfokkerij helemaal in orde. Alles is aanwezig om paarden te fokken, te verhandelen en op te leiden. Naast de ruime stallen beschik ik hier over een binnenpiste met veel lichtinval en een buitenpiste”, vertelt Andy, die al vele jaren actief is in de paardenwereld.

Tweedaagse jumping

Nadat hij zijn eigen project uit de grond stampte, zocht hij verder. “Na de bouw van Stal De Rollebeek zocht ik een nieuwe uitdaging waardoor Jumping Boechout is ontstaan. Het is reeds vele jaren geleden dat in Boechout een jumping werd gehouden. Het is mijn bedoeling om dit te veranderen.”

Iedereen is zaterdag 20 en zondag 21 augustus welkom om te komen kijken naar de wedstrijden. Zaterdag starten de wedstrijden omstreeks 9 uur. De paarden en de ruiters moeten over hindernissen van 50 tot 95 centimeter.

Om 17 uur begint de Speed & Handiness showproef terwijl de masters tegen 19 uur op hun paard zitten. De dag wordt afgesloten met optredens.

Op zondag gaat Jumping Boechout er weer tegenaan rond 9 uur met proeven van 60 tot 95 centimeter hoogte. Na de middag volgen de Mini debutanten (13 uur), de Grote Prijs Boechout (14 uur) en de Kleine grote prijs (16 uur). Voor de kinderen is er voldoende animatie voorzien.

Het volledige programma ontdekt u op de Facebookpagina van Jumping Boechout. Meer informatie over Stal De Rollebeek en Jumping Boechout kan u verkrijgen bij Andy (0476/82.98.66)