Eerste Gentlemen’s Cup bij Tallaerthof

Ook strijd om Debutantenkampioenschap

Marlene op de piste (c) Sportatelier

KONINGSHOOIKT – Stoeterij Tallaerthof uit Koningshooikt organiseert op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 zijn eerste editie van de jumping ‘Gentlemen’s Cup’. “Het is de eerste maal dat er een kampioenschap voor mannen wordt georganiseerd in België”, vertelt Marlene Trekels van Tallaerthof over de primeur.

De Hooiktse paardenstal ontvangt  voor zijn jumping dus alleen maar mannelijke ruiters. “Voor vrouwen is er een kampioenschap voor alle leeftijden. Voor mannen is dat niet het geval. Daarom begin wij met deze ‘Gentlemen’s Cup’. Het aantal deelnemers valt nog af te wachten maar we willen ieder jaar groeien.”

Debutantenkampioenschap

Naast deze wedstrijd gaat er eveneens een Debutantenkampioenschap door. “Dit zijn proeven tot 75 centimeter. Tot slot voorzien we ook gewone proeven waaraan men kan deelnemen. Op vrijdag en zondag gaat het om proeven van 65 centimeter tot 1,05 meter en op zaterdag van 50 centimeter tot 1,05 meter”, besluit Marlene.

Iedereen is welkom op vrijdag vanaf ’s middags en op zaterdag en zondag van ’s ochtends tot ’s avonds aan de Heistraat 3. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een optreden en een dj. De winnaar van de eerste ‘Gentlemen’s Cup’ zal zondag tussen 17 en 18 uur bekend zijn.