Eerste ‘Bomberbike’ zaterdag in Zandhoven

Fietsers wachten uitdagende hindernissen

IMG_6265ZANDHOVEN – Een Spartacus Run doen met de fiets is zaterdag mogelijk in Zandhoven. Dan organiseert Jan De Prins er zijn eerste ‘Bomberbike’, of een obstakelwedstrijd voor fietsers.

Jan is niet aan zijn proefstuk toe. “De obstakelloop ‘Fisherman’s Friend Strongmanrun’ organiseerde ik de eerste maal in Belgi√ę in 2011. Ik had dit evenement in Frankrijk ontdekt. Maar er zijn de laatste jaren veel van deze obstakellopen ontstaan waardoor ik aan iets anders begon te denken”, vertelt Jan.

Dat wordt dus ‘Bomberbike’ met een uitdagend parcours in de buurt van de Boshuisweg in Zandhoven. “Er zal een omloop uitgestippeld worden van ongeveer 7 kilometer met 10 hindernissen. Deze hindernissen kan iedereen aan en alles zal veilig verlopen voor zowel de deelnemers als de fietsen.”

De obstakels zijn heel uiteenlopend met een slalom door een bos kerstbomen, rijden door een bad partyschuim, een waterbak trotseren en het evenwicht vinden op een schans gevolgd door een schuinvlak.

Van 13 tot 16 uur vinden de kwalificaties plaats en kan elke deelnemer zoveel als hij of zij wil het parcours afleggen. Om 17 uur start de finale met de deelnemers van de 100 snelste tijden. Inschrijven is niet meer mogelijk maar supporters zijn zeker welkom zaterdag. Er is ook veel randanimatie voorzien.