Sportatelier
Sportatelier

Duizend atleten voor provinciale titels

AC Lyra ontvangt het PK estafetten. Foto: Sportatelier

LIER – De estafetten, één van de meest spectaculaire nummers in de atletiek, zullen zondag 3 september bij de vleet worden gelopen op de Lierse piste van het Netestadion. AC Lyra organiseert dan het Provinciaal Kampioenschap Estafetten.

FILIP SPOELDERS

Het wordt een druk kampioenschap want de atletiekclub verwacht niet minderen dan duizend atleten verdeeld over ongeveer 350 ploegen. Van 10 tot 18 uur volgen de verschillende nummers zich elkaar op met om 11.50 uur de 4 x 100 meter voor dames en vijf minuten later de 4 x 100 meter voor heren, de koningsnummers van deze discipline.

Primeur voor G-sport

AC Lyra zou de voortrekker van G-sport niet zijn, mocht het hierin geen primeur voorstellen op zijn evenement. Er zal namelijk voor de eerste maal een provinciaal kampioenschap aflossing 4 x 100 meter

voor atleten met een verstandelijke beperking worden ingericht. Daarnaast wordt er een aparte reeks voor atleten met een visuele beperking voorzien. Deze atleten kregen in België nooit eerder de kans om aan een aflossingskampioenschap deel te nemen.