Duiken – Nieuw bestuur voor Atlantis

Duiken van het zwembad tot in de Oosterschelde

Bestuur Atlantis LierLIER – Het bestuur van de erkende Duikschool Atlantis uit Lier heeft een verjongingskuur ondergaan. Met deze wissel is de club klaar voor de toekomstige uitdagingen.

Bjorn De Weerd is voortaan de nieuwe voorzitter van Atlantis. Hij volgt Walter Peetersmans op die erevoorzitter wordt. Ondervoorzitter Monique Mentzy schetst de uitdagingen waarmee het verjongde bestuur aan de slag kan. “In de eerste plaats willen we met onze duikschool uiteraard blijven streven om de beste kwaliteit te bieden aan onze leden. We hebben momenteel ongeveer 75 leden. Onze jongste duiker is 14 jaar en de oudste 74. We zijn een bruisende club met vele activiteiten. Iedere woensdagavond oefenen we in het zwembad van Lier, op donderdag trekken we naar de putten van Ekeren en op zondagnamiddag duiken we geregeld in de Oosterschelde”, legt Monique uit.

Op dit moment heeft Duikschool Atlantis opnieuw vier ‘één ster’-kandidaten. Dit zijn duikers die binnenkort voor het eerst in openlucht mogen gaan duiken.

Clublokaal

Als tweede project maakt Atlantis verder werk van zijn nieuw clublokaal. “We hebben sinds kort een nieuw lokaal aan de Kazernedreef. Het gebouw is volledig operationeel maar we hebben nog een beetje werk in de keuken en om er een tweede leslokaal in te maken”.

Naast Bjorn en Monique bestaat het bestuur verder uit Simon Vanderhaegen, Sylvia Buyle, Jasper Van De Velde, Kevin Nezic, Elena Verbruggen, Kristof Van Der Schoot en Nicolas Verbraeken.

  • Lierse erkende verenigingen die nog op zoek zijn naar een clublokaal mogen ook contact opnemen met Duikschool Atlantis. De vereniging kan zijn lokaal namelijk verhuren voor vergaderingen of bijeenkomsten.