Sportatelier
Regionaal voetbal

Drie op drie voor Lierse voetbalclubs

Foto: Phillip Kofler

LIER/KONINGSHOOIKT – De Lierse voetbalclubs hebben er een geslaagd weekend opzitten. Zowel Lierse Kempenzonen, Lyra-Lierse als KV Hooikt wisten te winnen.

In de eerste amateurklasse moest Lierse Kempenzonen er meteen staan voor zijn eerste wedstrijd in 2020. Om de degradatieplaatsen zo snel mogelijk te verlaten, was enkel een zege bij Winkel Sport, de laatste in het klassement, goed genoeg. De opdracht werd ook geklaard. Dankzij doelpunten van Kindermans en Samyn werd het 0-2.

De degradatieplaatsen kan Lierse nog niet achter zich laten, maar het mag zeker naar omhoog kijken. Komend weekend ontvangt het Seraing.

Aan de leiding

Na het gelijke spel van vorige week bij Houtvenne moest ook Lyra-Lierse snel weer aanknopen om leider te blijven in derde amateur B. Tegen FC Helson won het in eigen stadion met 3-1 na doelpunten van Dillien, Peffer en Van Parys.

Lyra-Lierse blijft dan ook leider met drie punten voorsprong op City Pirates. De volgende opdracht is een verplaatsing naar middenmotor Zwarte Leeuw.

Sterke comeback

Door een 2-6 overwinning bij Schelle nestelt KV Hooikt zich comfortabeler in de middenmoot van derde provinciale B. Er was nochtans een straffe inhaalrace nodig om aan deze ruime overwinning te komen. Na 11 minuten stond Schelle namelijk 2-0 voor. Bij de rust was het opnieuw gelijk door twee doelpunten van Driesen. In de tweede helft zette Hooikt Schelle helemaal opzij. Ook Arras, Janssens, nog eens Driesen en Obbers scoorden.

Zaterdag mag Hooikt Aartselaar ontvangen dat slechts twee punten voor blauw-wit op een tiende plaats staat.