Sportatelier
Veldrijden

Crossteam Steylaerts-777 wil stap vooruit zetten

Het team van Steylaerts-777 (c) Sportatelier

LIER – In de nieuwe gebouwen van Steylaerts in Lier werd het veldritteam Steylaerts-777 voorgesteld. De ploeg van sportief manager Bart Wellens, die nu een stevige link heeft met de Pallieterstad, werd uitgebreid en wil dan ook een stap vooruit zetten tijdens het seizoen 2018-2019.

FILIP SPOELDERS

Na een sterk eerste jaar was het vorig jaar moeilijker om te bevestigen voor de renners van Steylaerts. Maar voor het derde seizoen lijkt alles aanwezig om een gooi te doen naar de podia.

“Ik ben blij met de uitbreiding van de ploeg. Dit geeft uiteraard meer visibiliteit. Het eerste jaar was een voltreffer. Vorig jaar was het minder maar ik hoop dat we nu weer kunnen aanknopen met de resultaten van ons eerste seizoen. Er zijn in ieder geval enkele echte talenten bijgekomen”, overloopt hoofdsponsor Patrick Steylaerts.

In alle categorieën

De ploeg zal alvast in alle categorieën te bewonderen zijn. “De U23, de dames en de elite, dankzij de bredere kern zullen we in alle categorieën aanwezig zijn. Dit zorgt voor meer werk. Daarom komt Marc Janssens ons team versterken als sportief manager”, geeft Bart Wellens, die al sinds de start als sportief manager aan boord is, aan.

Janssens ontfermde zich sinds zijn komst voornamelijk over de beloften. “Ik werk graag met jonge gasten en ik moet zeggen dat het momenteel heel goed loopt. De wegwedstrijden verliepen goed dus ik verwacht dat ze er meteen staan in Geraardsbergen.”

Kern

De elite van Steylaerts-777 wordt gevormd door Wietse Bosmans, Gianni Vermeersch en Adam Toupalik. Bij de dames krijgt Alice Maria Arzuffi de steun van Annemarie Worst, die in 2017 wereldkampioene bij de beloften werd. Tot slot zijn beloften Timo Kielich, Pieter-Jan Vliegen en Gert Smets de toekomst van de ploeg.

Smets won op 4 september al de veldrit van Kessel waardoor de teller van Steylaerts-777 snel werd geopend.