Corpus Sanum start nieuw seizoen

Turnclub beleeft mooie jaren

Corpus Sanum

HERENTALS – In de tweede week van september begint bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum het nieuwe dans- en turnseizoen. Voor de onderafdeling van Morkhoven is de start op zaterdag 9 september voorzien. In Herentals gaan ze op maandag 11 september van start. Iedereen kan een gratis proefles volgen en krijgt na deze les alle informatie mee voor een aansluiting.

BART LAMERS

In 2015 behaalde Corpus Sanum zijn derde kwaliteitslabel en de resultaten van de club bevestigen deze reputatie. Naast een heel succesvolle Dans- & Turnshow organiseerde de club vorig seizoen het provinciaal kampioenschap Trampoline & Tumbling en pakte uit met een schitterende Dansshow ‘It’s moving time’ in CC ‘t Schaliken. Er was ten slotte ook nog de Interclub-wedstrijd Memorial Bjorn Serneels, die aan de negentiende editie toe was.

Titels en medailles

De prestaties van de wedstrijdgroepen mochten er ook zijn, met de 2 Belgische titels van Nell Caers en Marie Vermeiren en de 4 podiumplaatsen. Op de voet gevolgd door 2 Vlaamse titels van Britt Caers en Jill Goris en op dit niveau waren er zelfs 13 podiumplaatsen. Op het internationaal toernooi in Zweden waren er 2 overwinningen van Nell Caers en Teo Teodoru en nog 5 finaleplaatsen. In totaal werden er 15 provinciale titels behaald en 19 top-3 plaatsen op Open Provinciale Voorronden. “Reken daar nog bij de meer dan 30 overwinningen op Interclubwedstrijden en dan weet je dat men van een geslaagd seizoen mocht spreken”, aldus voorzitter Alex Dillen.

Voor meer inlichtingen vanaf maandag 11 september kun je terecht  op 014 22 23 38 of corpus.sanum@telenet.be .