Sportatelier
Afstandslopen

Binnenstad 35ste maal decor voor de Pallieterjogging

De Pallieterjogging in de Begijnhofstraat | (c) Sportatelier

LIER – Trek de loopschoenen maar aan want op zaterdag 1 juni slingert de Pallieterjogging door het Lierse centrum en langs de natuur van de Polder. De start en aankomst bevinden zich zoals de traditie het wil op het Zimmerplein.

Het is al voor de 35ste maal dat het startschot voor de Pallieterjogging zal klinken. Hiermee is de loopwedstrijd van de sportdienst ongetwijfeld een klassieker op de kalender van de joggings.

Kinderloop

De kinderloop vat het programma van zaterdag aan. Om 15 uur vertrekken de kinderen voor een tochtje van 700 meter. Via de Sint-Jansbrug, het stedelijk stadspark en de Netelaan keren ze terug naar het Zimmerplein. De inschrijving ter plaatse kost 2 euro.

5 en 10 kilometer

Tegen 16 uur worden de deelnemers aan de 5 en 10 kilometer verwacht. De deelnemers aan de beide lopen leggen de eerste 5 kilometer samen af. Vanaf het Zimmerplein lopen ze naar de Begijnhofstraat om via de stadsvesten via Molbrug de Berlarij te bereiken. Vervolgens gaat het langs de Berlaarsestraat, Sint-Gummarusstraat, De Heyderstraat, Kluizestraat, Kluizeplein, Lindenstraat, Sionsplein, Hazenstraat, Lookstraat, Koepoortstraat, Gebroeders Doxplein, Kardinaal Cardijnstraat, Sionsvest, Oever, Mosdijk, Aragonstraat, Vismarkt, Grote Markt, Eikelstraat en Zimmerplein.

Voor de lopers van de 5 kilometer wacht de aankomst, die van de 10 kilometer lopen door langs de Begijnhofstraat en de stadsvesten. Nu trekken ze de Lierse natuur in met een paar kilometer langs de Nete. Terugkeren doen ze langs de Polder van Lier. Aan het einde wacht ook voor hen de finish op het Zimmerplein. De deelname kost 7 euro op de dag zelf.

Opvolgers gezocht

Op de 10 kilometer worden de opvolgers gezocht voor Lierenaar Kristof Nackaerts en Lise Van Santfoort uit Vremde die vorig jaar bij de heren en de dames wonnen. Bij de 5 kilometer waren Steven Eyckmans uit Ekeren en Yali Henderickx uit Borsbeek de snelsten.