Sportatelier
Tennis

“Bijna iedere dag op het court”

Bram Coene op de vernieuwde gravelterreinen van TC Zevenbergen.

LIER – Met de interclub 2018 is ook Bram Coene (25) van TC Zevenbergen al een tijdje aan het outdoorseizoen bezig. De tennisser staat momenteel 42ste in het nationale A-klassement. “Ik kan nog enkele jaren doorgaan en mik nog een paar plaatsen hoger”, geeft hij aan.

FILIP SPOELDERS

Bram mag zich van zijn derde levensjaar tennisser noemen. “Mijn ouders speelden tennis en mijn moeder gaf tennisles. Door mee naar haar lessen te komen, ben ik er automatisch ingerold. Mijn eerste club was TC De Pollepel in Duffel. Maar ongeveer 7 jaar geleden stapte ik over naar TC Zevenbergen. Deze overstap was nodig om mijn eigen niveau op te krikken door tegen tennissers van een hoger niveau te spelen”, vertelt Bram.

Na de jeugdreeksen te hebben doorlopen, stoomde hij door tot de Heren 1 of de hoogste ranking in België. “Momenteel sta ik op een 42ste plaats. Ook de internationale tennissers uit ons land, zoals David Goffin op nummer 1, staan in deze ranking. Ik heb zelf nooit de ambitie van een internationale tennisloopbaan gehad. Een hogere ranking had ik eerder al wel maar door een blessure in 2017 ben ik een aantal plaatsen gezakt. Ik hoop wel om weer enkele plaatsen te stijgen tot zeker in de top 40. Dit niveau wil ik graag nog enkele jaren volhouden.”

Les geven

Bram is leerkracht en ICT-coördinator waardoor hij zijn tennisleven kan combineren met zijn beroep. “Ik heb een goed evenwicht gevonden. Maar ik doe nog steeds veel voor mijn sport. Ik train driemaal per week. Daarnaast geef ik les aan competitiespelers en de jeugd van TC Zevenbergen. Dit maakt dat ik bijna iedere dag op het court sta. Maar ook na mijn actieve loopbaan zou ik graag les blijven geven en mijn ervaring doorgeven.”

Eerst maakt Bram zich verder op voor de zomertornooien. “Met de interclub zou het leuk zijn om de eindronde in de tweede nationale te spelen. Individueel mik ik daarna op enkele tornooien. De tornooiwinst vorig jaar op mijn eigen club, Zevenbergen, en de finale spelen van het tornooi van de stad Antwerpen zijn enkele van mijn mooiste herinneringen aan tornooien. Hopelijk kan ik een aantal van deze momenten herbeleven”, besluit Bram Coene.

Gravel

TC Zevenbergen deed vorige maand nog een belangrijke investering om zijn werking verder op te waarderen. Vijf outdoorterreinen bestaande uit kunstgravel werden heraangelegd in klassieke gemalen baksteen. In de terreinen werd eveneens een geautomatiseerde sproei-installatie verwerkt. Op die manier blijven deze gravelterreinen, de favoriete ondergrond van Bram Coene, functioneel in alle weersomstandigheden.