Basketbal – Succesvolle jaarwisseling bij GUCO

Embleem Guco (klein)LIER – Verschillende ploegen van de Lierse basketbaltrots GUCO kenden het nodige succes tijdens de afgelopen feestdagen. De seniors 2 zetten het nieuwe jaar zelfs in met een vlotte zege in de Beker van Antwerpen.

Op woensdag 6 januari bekampten de seniors 2 in eigen huis Basket Willebroek tijdens de zestiende finales van de Beker Van Antwerpen. De spelers zorgden meteen voor een stevige zege door met 62-46 te winnen. In de achtste finales wacht hen een leuke derby bij BBC Lyra Nila.

Voor de benjamins 1 eindigt de Beker Van Antwerpen in de achtste finales. Op derde dag van het nieuwe jaar was OLICSA te sterk (37-60).

Tornooien

De eindejaarsperiode is traditioneel het sein voor enkele tornooien en zo ook voor een aantal teams van GUCO. Drie benjamins wonnen in hun reeks de 3×3 Masters finals waarvan afgelopen zomer één van de voorronden op de Grote Markt in Lier plaats vond.

De miniemen behaalden een knappe vijfde plaats op het sterk bezette en internationale X-Mas Tournament van Kortrijk. In hun reeks MU17 – G&V Cup wonnen ze van Kortrijk Basket ACA (70-60), het Duitse Ludwigburg (76-66), het Nederlandse Lokomotief Rijswijk (63-57) en het Italiaanse CB Novara (78-49). Enkel Limburg United dat het tornooi won, kon de maat nemen van GUCO met 80-45.