Basketbal – Spektakel gegarandeerd op Grote Markt

clip_image004_5-largeLIER –  De Lierse basketbaltrots Guco pakt zondag 5 juli uit met een verrassend tornooi, en dan nog wel op de Grote Markt. In samenwerking met de Vlaamse Basketballiga organiseert het zijn eerste 3×3 Basketbaltornooi. Het evenement geldt als officiële kwalificatievoorronde voor de Masters Finals in Antwerpen.

De Grote Markt zal helemaal omgetoverd worden tot een basketbalplatform. “De 3×3 tornooien zijn een onderdeel van de internationale basketbalfederatie, FIBA. Uiteraard worden deze wedstrijden ook in België gehouden. Voor het eerst halen wij deze spelformule naar Lier”, vertelt Guco-voorzitter Peter Verpoort.

Voor Guco is het de ideale manier om zichzelf en de sport verder in de kijker te plaatsen. “Vroeger was Lier toch een bakermat in het basketbal. Nu onze seniors naar derde nationale promoveren, willen we het basketbal hier terug op de kaart zetten.”

Of Lier vertrokken is voor een traditie blijft nog af te wachten. “Dat zal afhangen van het succes zondag. Vooral de eerste maal kruipt er heel veel werk in deze organisatie omdat je nog geen draaiboek hebt.”

De wedstrijden 3×3 zullen zeker voor een leuk kijkspektakel zorgen op de Grote Markt. In juni was deze sport nog een onderdeel van de Europese Spelen in Bakoe. Nu kan je het dus van dichtbij bekijken.

“De inschrijvingen lopen redelijk goed. In bijna iedere leeftijdscategorie hebben we minstens vier ploegen. Zowel ploegen van bestaande basketbalclubs als zelf samengestelde gelegenheidsploegen doen mee. Verschillende voormalige spelers van Guco zijn trouwens al succesvol geweest in de 3×3. clip_image002_58-largeDan denk ik onder andere aan Rik Crokaerts (foto), die zondag zal meespelen, en An-Katrien Nauwelaers”, zegt Peter.

De winnaars van de verschillende leeftijdscategorieën zijn geplaatst voor de 3×3 Masters Finals op zaterdag 25 juli in Antwerpen. De winnaars van deze clash mogen zelfs naar het Europees kampioenschap.  

De wedstrijden beginnen zondag 5 juli om 10 uur. Er wordt ook veel randanimatie voorzien.

Wie nog wil meedoen, moet snel zijn. Inschrijven kan tot vrijdag 3 juli via www.3x3basketball.be/tournaments/2015/07/05/3×3-guco-lier. Bekijk zeker ook de Facebookpagina van Guco op www.facebook.com/groups/3ON3.GUCO.LIER.