Basketbal – Keerpunt voor Seniors 1 Guco?

Seniors 1 Guco
De Seniors 1 van BC Guco

LIER – Het belooft zaterdagavond, 23 januari, een spannend basketbalavondje te worden in de sporthal van het Sint-Gummaruscollege in Lier. De Seniors 1 van BC Guco willen tegen US Lambusart weer aanknopen met een deugddoende overwinning. Met een nieuwe coach, een goede trainingsweek en de supporters is alles aanwezig om te slagen!

Guco komt uit een moeilijke periode met zes nederlagen op rij. De laatste zege in de Top Division Men 2B dateert van 14 november tegen Belfius Mons Hainaut. Maar winst tegen Lambusart kan het team weer helemaal op de goede weg zetten. De tegenstander van zaterdag staat met één wedstrijd meer gespeeld net boven Guco.

Nieuwe coach

In Het Laatste Nieuws liet Simon Van Den Bogaert al optekenen dat de sfeer en de beleving in de groep weer beter is na de aanstelling van Filip Coulier als nieuwe coach. Zijn eerste partij bij Guco op 9 januari tegen Kontich Wolves ging maar net verloren (87-90).

Het kan zaterdag in ieder geval een leuke uitstap worden voor de Lierenaren en de andere supporters. Om 18.30 uur spelen de Seniors 2 al hun wedstrijd tegen Olicsa Antwerpen. Tegen 21 uur moet de zaal helemaal opgewarmd zijn voor de wederopstanding van de Seniors 1.

Foto: Guco BC