Atletiek – Sam Theeuws wil persoonlijke records op Kampioenschap van Vlaanderen

clip_image002_78-largeLIER – AC Lyra organiseert zaterdag 15 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren. Het Lierse Netestadion aan de Aarschotsesteenweg zal tijdens deze meeting zo’n 600 jonge atleten ontvangen. Onder hen hoopt Lyra-atlete Sam Theeuws twee persoonlijke records te verbeteren.

AC Lyra heeft al meerdere malen bewezen dat het grote wedstrijden tot in de puntjes kan voorbereiden en laten verlopen. Ook zaterdag zal het de naar schatting 1.500 toeschouwers warm ontvangen voor een hele dag sportplezier.

De prestaties op de piste staan uiteraard centraal en daar wil Sam Theeuws (15, AC Lyra) een belangrijke bijdrage aan leveren. Door te mikken op twee persoonlijke records wil ze haar sterke prestatie van de Fisec-Spelen in Malta, waar ze een gouden en zilveren medaille won, ook in haar eigen Lier doortrekken.

“Op de 100 meter hoop ik op het podium te staan met een tijd rond de 12”50. Dat zou meteen een verbetering van mijn persoonlijk record zijn. Bij de deelnemers aan de meeting zijn er een paar sneller maar ik hoop goed te volgen om dan sterk te finishen”, vertelt Sam.

Ook bij het speerwerpen is ze ambitieus. “Op de Fisec-Spelen gooide ik 33,16 meter. Dat was goed maar nu wil 35 meter gooien. Dan zou ik, als alles goed verloopt, twee persoonlijke records hebben zaterdag. De voorbereiding verloopt alvast goed.”

Na haar eerste buitenlandse meeting in Malta droomt ze uiteraard van meer. “Het was echt leuk tijdens de Fisec-Spelen. Vooral het sporten tegen andere landen in plaats van altijd tegen clubs uit België, maakt het toch anders. Natuurlijk wil ik dit in de toekomst nog veel beleven. De volgende mogelijke buitenlandse wedstrijden zouden dan de Fisec-Spelen in 2016 worden. Voor dit jaar is het nog afwachten of ik meedoe aan het Belgisch kampioenschap.”

Topatlete worden en als prof de grote meetings in de wereld lopen, moet het doel worden voor Sam. “Ik hoop zeker om ooit de bekende meeting te lopen. Op dit moment denk ik wel dat het mogelijk is, maar je weet natuurlijk nooit. Momenteel ben ik in de spintnummers de vierde of vijfde snelste van Vlaanderen. Bij het speerwerpen denk ik ook in de top 10 te staan. Maar in de eerste plaats blijft het hard trainen, driemaal per week”, besluit Sam.

De eerste nummers op de Vlaamse Kampioenschappen gaan van start om 9u15. Tot 19.15 uur kunnen de bezoekers genieten van de Vlaamse opkomende atletiektalenten.