Atletiek – Meeting herdenkt Dirk De Busser

clip_image002_63-largeLIER – AC Lierse staat op zondag 12 juli stil bij het overlijden van Dirk De Busser, ondertussen 25 jaar geleden. Dit gebeurt naar jaarlijkse traditie op een sportieve manier met de Memorial Dirk De Busser. AC Lierse doet ook een oproep naar voormalige atleten van de club, die Dirk gekend hebben, om naar het sportevenement te komen.

“Op 12 augustus zal het precies 25 jaar geleden zijn dat Dirk De Busser ons plots ontviel. Hij was amper 29 jaar”, klinkt het bij de Lierse atletiekclub.

Naast het grote verlies voor zijn familie liet hij een grote leegte achter bij zijn club, AC Lierse. Hij presteerde bijvoorbeeld heel sterk in zijn favoriete disciplines hoogspringen en hordelopen. De persoonlijke records die hij liet optekenen, waren 1m95 bij het hoogspringen, 15”60 op de 100 meter horden en 54”4 op de 400 meter horden. Ook in de tienkamp stond hij zijn mannetje.

Naast het sportieve luik was hij voor AC Lierse een echte clubman. “Hoewel hij nooit trainer is geweest, was Dirk er altijd voor zijn mede-atleten om ze bij te staan met goede raad en een bemoedigend woord. Hij zorgde ook steeds voor de vrolijke noot in de groep. Zo wist hij iedereen te motiveren om zich samen in te zetten voor AC Lierse. Vlak voor zijn overlijden loodste hij onze mannenploeg nog naar de kampioenstitel in 1e landelijke afdeling.”

Zijn inzet voor AC Lierse was onbetaalbaar. “Hij was een van de drijvende krachten achter het feestcomité. Hij zorgde voor de verbetering en het onderhoud van de installaties. Zo werd op zijn initiatief een polsstokstand aangelegd en werden de ver- en hoogspringstand verbeterd. Hij stak ook zelf de handen uit de mouwen. Zo gebeurde het dat hij na de training nog een potje verf bovenhaalde om de afstootbalk van het verspringen bij te schilderen.”

Als eerbetoon organiseert AC Lierse zondag voor de 24ste maal de Memorial Dirk De Busser. “We doen hierbij een oproep naar oud-atleten die Dirk nog hebben gekend om even naar Lier af te zakken. Het zou ook voor de familie van Dirk leuk zijn om hen nog eens te ontmoeten”, besluit men bij AC Lierse.

Het is een open meeting voor cadetten tot masters. De wedstrijden beginnen om 12 uur in het Netestadion langs de Aarschotsesteenweg.