Sportatelier
Piste

Atleten AC Lyra juichen op BK

Goud voor Simon Verherstraeten

LIER/GENT – De juniores en beloften van AC Lyra wisten twee Belgische titels te veroveren op het Belgisch kampioenschap indoor in Gent. De gouden medailles waren voor juniores Jitse Steenmans en Simon Verherstraeten.

FILIP SPOELDERS

Jitse Steenmans werd vorig jaar reeds Belgisch kampioene verspringen outdoor bij de scholieren. Nu doet ze daar in dezelfde discipline een Belgische indoortitel bij. Als junior sprong ze 5m67 ver. Het was de tweede sprong die haar de gouden medaille opleverde. Ze deed hiermee 20 centimeter beter dan het nummer twee in de wedstrijd.

60 meter

Simon Verherstraeten schitterde bij de sprintnummers. De atleet koos voor de dubbel 60 meter en 60 meter horden. Vanuit baan 4 won hij de finale van de 60 meter in een tijd van 6″91.

Op de 60 meter horden pakte Simon de zilveren medaille. Hij liep de finale in 7″81, waarmee hij meteen het clubrecord bij AC Lyra scherper zette. Voor de club uit Lier viel er nog een tweede plaats te vieren bij de beloften. Christian Iguacel liep naar de zilver plak op de 200 meter in een tijd van 21″80.

LEES MEER:

Jitse Steenmans over haar Belgische titel verspringen outdoor. 

Belgische titel voor AC Lyra in het veldlopen.