Sportatelier
Veldlopen

Atleten AC Lierse en AC Lyra tonen zich op Pallietercross

De Pallietercross aan het Fort van Kessel | Foto: AC Lierse

LIER/KESSEL – De 49ste Pallietercross van AC Lierse op het Fort van Kessel mocht 398 deelnemers verwelkomen. De atleten van de Lierse clubs wisten zeven van de 22 wedstrijden te winnen.

Twintig clubs waren met een delegatie veldlopers aanwezig op de cross. Dit geeft aan dat deze wedstrijd van AC Lierse een klassieker blijft. De atleten van AC Lierse en AC Lyra voelden zich ook goed in hun vel met deze thuiswedstrijd.

Eerste plaats

AC Lierse mocht zegevieren met Zeyneb Edders (benjamins dames), Jens Min (benjamins heren), Axel Min (cadetten heren) en Stefan Van Den Broeck (masters heren). Bij AC Lyra toonden Jolien Monsieurs (benjamins dames), Senne Keustermans (benjamins heren) en Els Rens (masters dames) hun sterke conditie. Het podium van de masters dames kleurde trouwens helemaal rood en wit met de tweede en derde plaats van Katleen Dillen en An Claes.

Op het podium

Naast deze overwinningen waren er nog verschillende podiumplaatsen. Irina Van Looy bij de miniemen dames en Astrid Van Breedam bij de cadetten dames liepen naar een tweede plaats voor AC Lierse. Femke Verschoren (juniores dames) en Kristof Nackaerts (senioren heren) bezorgden AC Lyra ook een derde en een tweede plaats.