AC Lyra wuift ‘Wielemie’ uit

Marieke Vervoort krijgt afscheidsfeest bij haar club

Marieke Vervoort met de G-atleten van AC Lyra
Marieke Vervoort met de G-atleten van AC Lyra

VIDEO’S: Extra filmpjes op ons YouTube-kanaal.

LIER – De viervoudige Paralympische medaillewinnares en Paralympisch kampioene van Londen 2012, Marieke Vervoort, kreeg aan het einde van de MetaLyraLympics een verrassingsfeest van AC Lyra. Na de Paralympische Spelen in Rio nam ze afscheid van de topsport en dat kon haar club niet ongemerkt laten voorbij gaan.

Marieke, die sinds 2011, lid was van AC Lyra werd met een smoesje naar het Netestation gelokt. Ze zou even de medailles van de meeting komen uitreiken maar bij aankomst op de piste stonden enkele honderden mensen haar op te wachten. De atleten van de MetaLyraLympics en fans vormden een erehaag waarna Marieke op het podium werd gehuldigd door Gerry Follens van AC Lyra.

img_7974Boegbeeld

“Marieke dragen wij heel diep in ons hart en wij hebben altijd naar haar opgekeken. Ze betekende veel voor de club op sportief vlak, maar ook daarnaast. Met haar vechtlust was ze een voorbeeld voor de jongeren. Marieke is een boegbeeld in haar sport maar ook in het leven naast de piste”, reageert Gery, die voorstelt om Marieke erelid van AC Lyra te maken.

Voor Marieke was de verrassing compleet. “AC Lyra is een fantastische club. Als ik hier kom en ze zorgen voor een verrassing dan doen ze het meteen heel goed. Ik heb me hier ook altijd thuis gevoeld. Ik heb op deze piste ook verschillende wereldrecords gebroken.”

img_8017‘Wielemie-museum’

Ze belooft nog geregeld naar Lier af te zakken. “Zeker bij deze meeting, de MetaLyraLympics, ga ik ieder jaar proberen aanwezig te zijn. Het zal dan mentaal niet makkelijk zijn om anderen te zien sporten terwijl ik zelf ben gestopt. Maar mijn lichaam zegt nu stop.”

Zelf wil ze nu aan haar ‘bucket list’ beginnen. “Er zijn verschillende zaken die ik wil doen, zoals vliegen met een stuntvlieger en met een F16. En ik zou heel graag een ‘Wielemie’-museum hebben met alle artikels over mij en attributen van de sporten die ik heb gedaan om mensen te inspireren om nooit op te geven.”

img_8037Inspirerend

Met Els Rens was er nog een tweede atlete van AC Lyra die afgelopen zomer aanwezig was in Rio. Ook de marathonloopster heeft bewondering voor Vervoort. “Marieke is een ongelofelijk sterke madam. Ze is heel inspirerend voor iedereen die aan atletiek doet om nooit op te geven. Je ziet hier bij AC Lyra dat G-atleten opkijken naar de andere atleten maar bij Marieke geldt dit zeker andersom. Zij spreekt iedereen aan”, besluit Els Rens.

img_8004img_8007img_7991img_7984