AC Lyra verzamelt medailles op PK estafette

Atleten brengen 2x goud, 3x zilver en 4x brons naar Lier

Zilver voor de 4x100 meter seniores dames van AC Lyra (foto AC Lyra)
Zilver voor de 4×100 meter seniores dames van AC Lyra (foto AC Lyra)

LIER – De estafette doet het de laatste jaren heel goed in België en als het van AC Lyra afhangt, is de toekomst verzekerd. De club verzamelde maar liefst negen podiumplaatsen op de provinciale kampioenschappen.

Zitten de opvolgers van Kim Gevaert en co bij AC Lyra? Bij de provinciale jeugdkampioenschappen estafette wist de Lierse atletiekvereniging zijn jongerenwerking alvast in de verf te zetten. De teams kwamen met tweemaal goud, driemaal zilver en viermaal brons terug uit Bornem.

Goud

De nieuwe provinciale kampioenen in de altijd spectaculaire aflossing zijn in de eerste plaats de miniemen dames op de 4×80 meter. Margeaux Peeters, Kate Theeuws, Lucca en Svelte Mariën sprintte in dit nummer naar winst.

Bij de 4×100 meter heren stond er geen maat op het viertal Simon Verherstraeten, Tom Provo, Mathias Broothaerts en Joris Moro Baba.

De provinciale kampioenen estafette 4x100 heren (foto AC Lyra)
De provinciale kampioenen estafette 4×100 heren (foto AC Lyra)

Podia

Met deze titels hield het niet op voor AC Lyra want er volgden nog zeven podiumplaatsen. Zo was de 3×600 meter bijna helemaal voor Lyra met een zilveren en een bronzen medaille. Lucca Mariën, June en Yali Henderickx werden tweede net voor hun clubgenoten Svelte Mariën, Lola De Rijck en Yent’l Gielen.

De twee resterende zilveren medailles waren verder voor Lotte Stuer, India Melis, Aline Pelckmans en Antje De Herdt bij de 4×100 voor dames cadetten en voor het quartet Elise Mehuys, Helena Tessens, Sam Theeuws en Jane Huysmans op de 4×100 meter voor seniores dames.

Tot slot waren er nog drie derde plaatsen die werden behaald door de pupillen dames op de 4×60 meter met Sam De Vries, Lena Min, Kjersti Mariën en Mila Van Eynde. De andere bronzen medailles waren voor de benjamins dames op de 3×600 meter met Fleur Hermans, Tess Mariën en Ouiame Ghazaoui en de pupillen dames 3×600 meter die bestond uit de atletes Min Lena, Leni en Mila Van Eynde.