Sportatelier
Piste

AC Lyra beleeft beste Belgisch kampioenschap ooit

Simon Verherstraeten pakt brons na Kevin Borlée | Foto: AC Lyra

LIER/BRUSSEL – AC Lyra heeft het beste Belgische kampioenschap alle categorieën uit zijn geschiedenis achter de rug. Hiervoor zorgden uiteraard de atleten van de club met sterke prestaties op de atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion.

De buit bedraagt uiteindelijk twee Belgische titels, drie podiumplaatsen, twee vierde plaatsen en nog eens drie atleten die een finale haalden. Vijf jaar na zijn eerste Belgische titel in het verspringen, wist Mathias Broothaerts opnieuw goud te behalen. Hij sprong 7m64 waarmee hij zich weer de beste Belgische verspringer mag noemen.

Eerste titel

Michael Somers beleefde een primeur. Hij liep als favoriet naar de eerste plaats op de 5.000 meter. In de laatste 800 meter schudde hij de laatste tegenstanders van zich af om uiteindelijk zijn beste tijd van het seizoen te laten noteren: 14’15″34.

Naast Kevin Borlée

Ondanks zijn nog jonge leeftijd wist ook Simon Verherstraeten naam te maken. Op de 200 meter liep hij in zijn baan 8 naar een bronzen medaille. Hij finishte in 21″63. Op het podium moest hij met Robin Vanderbemden en niemand minder dan Kevin Borlée twee professionele atleten voor zich laten.

Zeker ook te vermelden, zijn de vierde plaatsen voor sprintster Elise Mehuys op de 100 meter en Jochem Vermeulen op 1.500 meter. Beiden strandden ze op een zucht van brons.

Goud voor Mathias Broothaerts | Foto: AC Lyra

 

Michael Somers toont zijn gouden medaille | Foto: AC Lyra